AJAX Alarmsysteem App | De applicatie voor het AJAX systeem

8. Camera's << 9. Applicatie >> 10. Media

Deze pagina is verouderd. Kijk voor de nieuwste informatie op een van onderstaande websites.

Shop online / Laten installeren

Hikvision AX PRO
Online kopen, zelf installeren
Alarmsysteem installatie Spanje
Het systeem door ons laten installeren in Spanje

De AJAX alarmsysteem applicatie is beschikbaar voor Apple en Android gebruikers.

Alvorens je met het installeren van het alarmsysteem kunt beginnen dien je allereerst de AJAX Applicatie te downloaden op je smartphone. iPhone gebruikers kiezen voor de App Store, en Android gebruikers met telefoons van o.a. de merken Samsung, Huawei en OnePlus kiezen voor Google Play.

Installatie AJAX Alarmsysteem

Zodra de applicatie is gedownload en geïnstalleerd maak je een gebruikersaccount aan. Begin met een account voor jezelf, je kunt later altijd nog meer gebruikers uitnodigen per email link.

Als eerste begin je met het aanmelden van de Hub

Druk eenmaal op de aan/uitknop van de Hub zodra hierom gevraagd wordt in de App, en deze zal opstarten.

Vervolgens is de Hub zichtbaar in de Apparatenlijst.


Indien je op de Hub klikt zie je de status van de Hub, zoals "verbinding", "Batterijlading", "Deksel", "Externe voeding", "Gemiddelde ruis", "Mobiel" en "Ethernet". Helemaal rechts bovenaan zie je een tandwiel symbool. Indien je hierop klikt kom je in de instellingen van de Hub terecht. Optie 5 hierin is "Groepen" waarin je kunt aangeven of je het alarmsysteem alleen maar volledig in en uit wilt schakelen (Standaard actief) of dat je "Groepsmodus" wilt activeren.


Bij de activatie van groepsmodus kun je in de basis Hub tot 9 verschillende groepen aanmaken. Elke groep is dan apart in en uit te schakelen. Dit is zeker noodzakelijk als je ook gebruik maakt van bewegingsdetectie buiten het huis, maar ook handig als je boven op de éérste etage slaapt en in de nachtelijke uren detectie op de begane grond wilt activeren.


Voorbeelden van veel gebruikte groepsnamen zijn: "Buiten", "Oprit", "Beneden verdieping", "Garage", en "Slaapkamers". Maar je bent helemaal vrij om zelf de gewenste naam voor een bepaalde groep aan te maken.


Door een aantal keren op "terug" en "vorige" te klikken ga je terug naar de apparatenlijst.

Rechts naast het tabblad Apparaten zie je het tabblad "Ruimtes" staan. Klik op "+ Ruimte toevoegen" en geef de nieuw toe te voegen ruimte een naam. Desgewenst kan er een foto aan betreffende ruimte toegewezen worden voor makkelijkere herkenning. Naam en foto kunnen op elk moment worden gewijzigd via instellingen ruimte. 

Voorbeelden van veel gebruikte benamingen voor ruimtes zijn: "woonkamer", "hal", "keuken", "serre", "slaapkamer", "tuin".


Nu is het tijd om producten zoals bewegingsdetectors en deurcontacten daadwerkelijk toe te gaan voegen.

Het toevoegen van producten gebeurt in het tabblad "Apparaten" linksonder in de App.

Kies voor de optie "+ Apparaat toevoegen" en vervolgens nogmaals "Apparaat toevoegen", of kies "Camera toevoegen" indien je een camera wilt aanmelden. We gaan ervan uit dat je bij de eerste installatie allereerst de Apparaten wilt aanmelden.


In het menu "Apparaat toevoegen" zijn er 4 velden welke dienen te worden ingevuld.

1. Allereerst geef je het product een kenmerkende Naam zodat je direct weet welk product het is als deze een melding geeft.

De App vermeld onder het informatiesymbool de tekst "Toewijzen van een betekenisvolle naam vergemakkelijkt de identificatie van een alarm."


2. Vervolgens moet het Apparaat ID worden ingevuld. Deze vind je op de achterzijde van de meeste producten. Je scant deze code eenvoudig door op het blauwe vierkante icoontje links van het informatie teken te klikken.

De App vermeld onder het informatiesymbool de tekst "Apparaat ID kunt u vinden op de achterkant van de behuizing, in de buurt van de QR-code."

Apparaat QR code scannen

3. Vervolgens kies je een van de aangemaakte Ruimtes om bij een alarmmelding direct te zien in welke ruimte het probleem zich afspeelt.


4. Als laatste selecteer je de groep waarbinnen dit product actief moet zijn. Meld je bijvoorbeeld een bewegingsdetector voor buiten zoals de "MotionProtect Outdoor" aan, dan kun je als groep bijvoorbeeld "Buiten" kiezen.


Meld je een bewegingsdetector voor in de woonkamer aan, dan kan de groep bijvoorbeeld "Begane grond" heten.

Zodra alle producten zijn aangemeld kun je in het tabblad "Apparaten" één voor één de producten gaan configureren. Klik hiervoor eenvoudig op het product dat je wilt configureren en vervolgens op het tandwiel rechtsboven.


Als voorbeeld : Bij de bewegingsdetectors kun je de gevoeligheid instellen waarbinnen hij dient te reageren. Je kunt hiervoor een "detectiezone test" uitvoeren, om te bepalen wat de gewenste stand is.


Heb je hulp nodig, of gewoon geen zin om het zelf te doen? Wij doen het gratis voor alle systemen die bij ons zijn aangekocht.