AJAX Hub | De centrale unit van het AJAX Alarmsysteem.

Wissel eenvoudig van pagina

Review << Hub >> MotionProtect

Deze pagina is verouderd. Kijk voor de nieuwste informatie op een van onderstaande websites.

Shop online / Laten installeren

Hikvision AX PRO
Online kopen, zelf installeren
Alarmsysteem installatie Spanje
Het systeem door ons laten installeren in Spanje

AJAX Hub

AJAX Hub

AJAX Hub is de centrale unit van het alarmsysteem, deze heb je altijd éénmaal nodig.

De keuze welke van de Hubs je nodig hebt is afhankelijk van wat voor soort producten je wilt koppelen, en hoeveel.

Indien je AJAX producten met camera wilt gebruiken, kan dit enkel met de Hub 2 en Hub 2 Plus.

Indien je alle andere AJAX producten wilt gebruiken volstaat de normale Hub.


De normale Hub biedt ruimte om 100 producten draadloos aan te melden. 

De Hub 2 kan zoals de normale Hub ook 100 producten aanmelden, maar beschikt als extra over het "Wings" protocol, welke het mogelijk maakt om beeldmateriaal draadloos over een grote afstand over te zenden. Deze Hub 2 heb je nodig als je de MotionCAM bewegingsdetector met ingebouwde camera wilt gebruiken. De Hub 2 Plus heeft zelfs ruimte voor 200 producten.


Voor de meeste gebruikers volstaat de standaard Hub al meer als voldoende. Met deze Hub kun je ook losse bewakingscamera's toevoegen en zichtbaar maken in de AJAX App. (Momenteel worden 4 merken ondersteunt) Of simpelweg bekijken in de applicatie van de fabrikant zelf zodat je echt elk merk camera kunt aanschaffen. We vertellen je er graag meer over tijdens een vrijblijvende demonstratie.


Omdat de Hub niet in het zicht komt te hangen, is de kleur niet zo van belang. De Hub moet voorzien worden van stroom en een vaste internet kabel, welke van je router afkomstig is. Meestal zal deze dus in de meterkast worden gepositioneerd.


Heb je geen internet op de betreffende locatie, of wil je toch alarmmeldingen blijven ontvangen ook als het vaste internet tijdelijk niet werkt, bestaat de optie op er een  simkaart van een willekeurige provider in te plaatsen die 2G ondersteunt. De Hub Plus ondersteunt naast 2G ook 3G en heeft zelfs de mogelijkheid om 2 simkaarten gelijktijdig te plaatsen als extra communicatiekanalen. (Hub 2 Plus ook 4G) Deze zal dan in geval van een ontbrekend internet signaal de communicatie overnemen. Uiteraard krijg je bij het offline zijn van een van de ingestelde communicatiekanalen direct een melding op je smartphone.


Dit maakt het AJAX Alarmsysteem betrouwbaarder dan elk ander merk alarmsysteem.

AJAX Hub standaard geschikt voor 220 volt, maar aanpasbaar naar 8 ~ 20 volt.

nullAjax Hub 12 volt voeding

(Afbeelding aanpassing Hub 1)


Speciaal voor gebruik in caravans en campers is het mogelijk om de AJAX Hub aan te laten passen van 220 volt wisselspanning (het standaard stopcontact in je woning) naar 12 volt gelijkspanning voor je mobiele huis, de caravan.

Ajax Hub 2 12 volt voeding

(Afbeelding aanpassing Hub 2)


Wens je het AJAX alarmsysteem te installeren in de caravan of camper, geef dit dan altijd aan bij je bestelling. Wij vervangen (tegen meerprijs) de benodigde aansluiting in de AJAX Hub zodat deze werkzaam wordt op 12 volt gelijkspanning.

Let op: Na deze aanpassing is de Hub niet meer bruikbaar voor gebruik in een normale woning waar 220 volt wisselstroom aanwezig is.