AJAX Jeweller technologie | Draadloos alarmsysteem 2.000 meter bereik

3. Video << 4. Jeweller >> 5. Hub

Deze pagina is verouderd. Kijk voor de nieuwste informatie op een van onderstaande websites.

Shop online / Laten installeren

Hikvision AX PRO
Online kopen, zelf installeren
Alarmsysteem installatie Spanje
Het systeem door ons laten installeren in Spanje

AJAX Jeweller technologie

Jeweller is onverslaanbaar in bereik, duurzaamheid, nauwkeurigheid, stabiliteit, veiligheid, flexibiliteit, superioriteit, autonomie en onkwetsbaarheid. Maar wat zeggen deze woorden nu eigenlijk? Dat leggen we graag aan je uit als we de voordelen bespreken.

Indien een van de detectors om wat voor reden dan ook geen juist antwoord meer geeft aan de Hub, volgt onmiddellijk een alarmmelding. Vergelijkbaar met het doorknippen van een draad bij een bedraad alarmsysteem.

Jeweller biedt het gemak van draadloos, met de veiligheid van een bedraad alarmsysteem. Maar eigenlijk is het AJAX alarmsysteem nog veiliger dan een bedraad systeem, omdat alles constant in verbinding staat met de Cloud.


Wat is het voordeel van een constante verbinding met de cloud

Doordat alle verbindingen continue worden gecontroleerd en er een permanente verbinding is naar de cloud via internet zal elke inbraak of sabotage poging direct aan je worden doorgegeven via je smartphone. Je smartphone is namelijk ook altijd verbonden via internet, en de AJAX applicatie op je smartphone controleert continue of het signaal van de Hub in de cloud aankomt. Indien een verbinding verloren gaat tussen een willekeurige detector en de Hub of tussen de Hub en jouw smartphone, dan wordt je hier direct van op de hoogte gebracht.


Waarom is de draadloze Jeweller verbinding samen met een Cloud verbinding beter dan een bedraad alarmsysteem?

Een professioneel bedraad alarmsysteem zit normaal gesproken verbonden met een telefoonlijn of internetlijn, welke een melding geeft naar een centrale meldkamer indien er een inbraak plaatsvindt. Vrijwel al deze systemen controleren éénmaal per 24 uur de telefonische verbinding met de meldkamer. Maar wat als de telefoonlijn wordt gesaboteerd, of internet niet werkt? Dan kan het tot 24 uur duren alvorens de testverbinding uitblijft, en de meldkamer op de hoogte is van een niet werkende verbinding. Gedurende deze tijd komen inbraakmeldingen niet door bij de gebruiker. Wat kan er allemaal gebeuren in 24 uur? Veel.


Doordat het AJAX systeem constant in verbinding staat met de Cloud, en je eigen smartphone, wordt de verbinding niet eenmaal per 24 uur, maar elke 6 seconden gecontroleerd. Zodra de Hub (de centrale van het AJAX alarmsysteem) jouw smartphone niet meer kan bereiken krijg je binnen 6 seconden hiervan een melding op je smartphone. Het is dus onmogelijk om de verbinding met je alarmsysteem te verliezen zonder dat je hiervan op de hoogte bent.

Daarom kan het draadloze AJAX Cloud verbonden alarmsysteem betrouwbaarder zijn dan een professioneel bedraad alarmsysteem.

Jeweller bereik en duurzaamheid vergeleken met andere draadloze systemen

Er zijn verschillende draadloze alarmsystemen op de markt verkrijgbaar,

maar niemand biedt 2.000 meter bereik en 7 jaar levensduur op 1 meegeleverde batterij.

Overzicht van bestaande draadloze protocollen

Overzicht van de verschillende draadloze technieken met hun maximaal overbrugbare afstand vanaf de Hub:

Jeweller - 2.000 meter

Z-Wave 5e generatie - 150 meter

ZigBee - 100 meter

Bluetooth - 100 meter

WiFi - minder dan 100 meter

Daarnaast is de levensduur van de batterijen ook bij geen enkel ander draadloos systeem zó lang:

Jeweller - 7 jaar
Z-Wave 5e generatie - 2 jaar
ZigBee - 2 jaar
Bluetooth - 1 jaar
WiFi - alleen met externe voeding

Jeweller voordelen

Bereik

AJAX detectors werken op afstanden tot 2.000 meter vanaf de Hub in open ruimte. Voor de meeste is het signaal dus voldoende sterk om de detector op de meest geschikte positie te monteren.


Duurzaamheid

Dankzij Jeweller is er slechts een gering vermogen nodig om het systeem over een grote afstand te laten werken. Hierdoor kunnen detectors tot 7 jaar op hun batterij stabiel blijven werken.


Nauwkeurigheid

De AJAX Hub weet altijd of een detector werkzaam is. Tweeweg communicatie zorgt ervoor dat elke detector zich elke 12 seconde meldt om door te geven of alles in orde is. Als een detector om een of andere reden niet reageert, zal de AJAX Hub de oorzaak direct in de App weergeven zodat gepaste actie ondernomen kan worden.


Stabiliteit

Om een zwak signaal tussen de Hub en de detectors te voorkomen is de Hub uitgerust met twee antennes van verschillende frequenties. De Hub bekijkt de signaalkwaliteit en kiest automatisch het sterkste signaal. Hierdoor blijven de detectoren altijd verbonden.


Veiligheid

De AJAX Hub en de detectors zijn voorzien van meerdere lagen bescherming tegen sabotage. Indien storing van buitenaf is opgetreden geeft de AJAX App direct de reden van de storing aan, zodat hier gepast actie op ondernomen kan worden.


Flexibiliteit

Bij AJAX hebben ze lang nagedacht welke draadloze techniek geschikt was voor onderlinge communicatie. Zoals iedereen inmiddels wel zal weten is WiFi enorm onbetrouwbaar, en is het WiFi signaal ook zeer beperkt in het overbruggen van afstanden. Het door AJAX in eigen huis ontwikkelde Jeweller techniek kan ook simpelweg van frequentie wisselen indien op een bepaalde frequentie storing is opgetreden. Indien er op meerdere kanalen bewust storing is veroorzaakt zal direct het alarm afgaan, en wordt u via de App op de hoogte gebracht van deze "jamming".


Superioriteit

De AJAX Hub kan tot 100 detectors zoals bewegingsmelders en deurcontacten tegelijk monitoren. De Hub plus kan zelfs 150 detectors tegelijk monitoren. Hierdoor maakt het dus niet uit hoe groot uw huis of kantoorpand is. Er zal altijd genoeg geheugen vrij zijn om de indringer zelfs buiten het pand al te detecteren. 99% van de huidige alarmsystemen in Europa detecteert pas een inbraak als de inbreker al binnen in huis staat. Hoeveel fijner zou het wel niet zijn geweest als de indringer al werd afgeschrikt door een harde buitensirene als hij één stap in de tuin of oprit had gezet? Liever niet direct een sirene als melding? Dat kan ook, elke sensor kan ook een stil alarm geven welke uitsluitend op je smartphone te zien en te horen is. Zo kun je stilletjes je nieuwe bezoeker verwelkomen.


Autonomie

Het gehele systeem, dus zowel de Hub als alle draadloos aangesloten detectors kunnen zich geheel automatisch voorzien van de meest recente software updates. Zodra het systeem eenmaal is ingesteld heb je er dus jarenlang geen omkijken meer naar. De installatie is eenvoudig zelf uit te voeren, maar laat je dit liever door een ervaren iemand doen, dan kunnen wij dit ook heel goed voor je verzorgen. Je kunt kiezen om alles aan ons over te laten wat installatie betreft, of ervoor kiezen zelf alles te monteren en ons de programmering te laten doen op afstand. Deze programmering op afstand is gratis! Via de App kun je precies zien wie er wanneer toegang heeft tot jouw systeem. En na installatie wordt de toegang voor de programmeur automatisch geblokkeerd, zodat jij weer de enige bent met toegang.


Onkwetsbaarheid

Alle data tussen alle apparaten onderling gebeurt versleutelt in kleine datapakketten met een eigen algoritme op basis van de AES standaard. Een bruteforce aanval is hiermee uitgesloten. Het kraken van de coderingsleutel is onmogelijk.