AJAX MotionProtect Curtain | AJAX draadloze buiten bewegingsdetector

Wissel eenvoudig van pagina

MotionProtect Plus <<  >> Optex Curtain

Wissel eenvoudig van pagina

MotionProtect Plus << MotionProtect Curtain >> Optex Curtain

Deze pagina is verouderd. Kijk voor de nieuwste informatie op een van onderstaande websites.

Shop online / Laten installeren

Hikvision AX PRO
Online kopen, zelf installeren
Alarmsysteem installatie Spanje
Het systeem door ons laten installeren in Spanje

AJAX MotionProtect Curtain

AJAX MotionProtect Curtain

De MotionProtect Curtain is zonder twijfel een van de fijnste detectors in het assortiment omdat je hiermee een zeer specifiek gebied kunt beschermen. De kijkhoek van deze detector is namelijk slechts 6 graden breed. Er valt als het ware dus een soort denkbeeldige lijn uit deze detector, zodat je zeer nauwkeurig kunt kiezen welke gebieden je wilt beveiligen. Pas als iemand door deze denkbeeldige lijn loopt zal dit een alarm genereren.


De MotionProtect Curtain kan beweging detecteren over een oppervlakte van 2,4 bij maximaal 15 meter, en tot maximaal 8 meter in de stand waarin hij niet reageert op dieren. Daarnaast is per detectie afstand ook de gevoeligheid nog in 3 standen in te stellen.

De MotionProtect Curtain in de AJAX App

Middels de AJAX App kun je alles betreffende deze MotionProtect Curtain detector instellen. Voor je eigen beeldvorming kun je de detector toewijzen aan een bepaalde ruimte, bijvoorbeeld "garage".


Het is ook mogelijk om groepen te maken met dit alarm systeem, zodat je een gedeelte kunt beveiligen van je huis of alleen je tuin. Er kunnen meerdere detectors aan een ruimte gekoppeld worden, maar dat wil niet zeggen dat als je kiest voor het maken van groepen dat alle detectors uit één ruimte ook in een groep actief moeten zijn. Groepen en ruimtes staan los van elkaar, een groep kan ook uit enkele detectors van verschillende ruimtes bestaan.


Je kan via de App de gevoeligheid van de sensors instellen.
AJAX MotionDetector Curtain applicatie

Daarnaast kan je ervoor kiezen om een of meerdere detectors op "altijd actief" te programmeren. Er zal dan altijd een melding komen indien iemand de detector passeert. Denk hierbij aan een kluisruimte waar normaal gesproken niemand aanwezig hoort te zijn.


Uiteraard kan je ook een vertragingstijd instellen bij zowel het verlaten van het pand / tuin als bij binnenkomst. Ook kan je kiezen of de detector een sirene moet laten afgaan, of dat je uitsluitend een melding via de App op jouw smartphone wilt ontvangen.


Ook is het mogelijk om te kiezen of de detector ook actief moet zijn in de speciale nacht modes. Op deze manier kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in de nacht alleen de tuin en woonkamer detectors aan te zetten, en niet de detectors van de slaapkamers, Als je dan met zijn allen het pand verlaat kan wel een volledige inschakeling plaatsvinden op de normale stand.


Voor de positie bepaling van de detector kun je een signaal test doen om te bepalen of het signaal tot aan de Hub krachtig genoeg is zodat de Hub alles registreert. Dankzij de Jeweller technologie zou dit geen probleem mogen vormen voor de meeste en zelfs grootste woningen. Via de detectie zone test kun je eenvoudig in het te beveiligen gebied rondlopen. De lamp van de detector is in de detectie test constant aan. Zodra een beweging wordt opgemerkt zal die even uitgaan om te laten weten dat je gezien bent.