Optex WXI-RAM 180 | Buiten detector van Optex i.c.m. AJAX transmissie.

Optex WXI-RAM 180 met AJAX transmitter

Dit product is niet meer beschikbaar

Wissel eenvoudig van pagina

MotionProtect Outdoor <<  >> Optex QXI-RDT-X5

Wissel eenvoudig van pagina

 MotionProtect Outdoor << Optex WXI-RAM 180 >> Optex QXI-RDT-X5

Optex WXI-RAM 180

AJAX Transmissie module
De Optex WXI-RAM 180 is alleen in wit leverbaar.

Deze Optex detector is afkomstig uit de WX Infinity serie, met batterij voeding en anti masking. De batterij voeding is afkomstig van de AJAX Transmissie module welke standaard is inbegrepen in deze detector. De AJAX Transmitter heeft een draadloos bereik van 1.700 meter in open veld.


Direct bestellen in onze webshop

Dankzij de draadloze transmissie module van AJAX kunnen ook producten van andere fabrikanten geïntegreerd worden.


Hierdoor is het mogelijk om de allernieuwste detector van het wereldmerk Optex te integreren in het systeem.


Detectie vindt plaats in een omtrek van 180 graden over een afstand van maximaal 12 meter. Hierdoor is een gebied van 24 meter breed dus te beveiligen. (12 meter links en 12 meter rechts)

Optex WXI-RAM 180 is op voorraad

Optex WXI-RAM 180

De Optex WXI RAM 180 is een bewegingsdetector die zowel binnen als buiten gemonteerd kan worden.

De ideale montagehoogte is exact 1 meter hoog, maar mag maximaal 20 centimeter hoger of lager gemonteerd worden.


De letters AM in RAM staan voor Anti-Mask, wat inhoudt dat je een melding krijgt als iemand het zicht van de detector met opzet blokkeert om niet gezien te worden. Iets dat voor kan komen als deze buitenshuis geplaatst wordt.

De R in RAM geeft aan dat het de batterij versie betreft. Optex maakt namelijk ook bedrade versies voor andere systemen.

De 180 in de modelnaam staat voor de maximale hoek waarbinnen de detector beweging kan waarnemen. Als je de detector aan een muur of wand bevestigd zal deze dus alle richtingen bekijken.


Deze detector is dus ideaal voor het detecteren van "ongewenst bezoek" nog voordat ze aan je deur of raam staan.


Het gebruik van deze detector is zeer flexibel. Zo kun je het bereik afstellen tussen 2,5 en 12 meter voor zowel de linker als de rechter zijde, onafhankelijk van elkaar. Ook kun je de gevoeligheid per deel instellen, en aangeven wanneer er een alarmsignaal moet klinken, bij één of bij registratie van twéé bewegingen. Dit allen ten behoeve van zo min mogelijk vals alarm genereren.


Grote vogels, honden en katten kunnen gewoon loslopen in de tuin en alleen mensen die er niets te zoeken hebben worden gedetecteerd dankzij de gebruikte detectie methode van meerdere sensors.

Optex WXI-RAM 180 diervriendelijk
De Optex WXI-RAM 180 zal geen alarm genereren indien beide sensors, welke verticaal gepositioneerd zijn, niet hetzelfde waarnemen. Dieren zoals vogels, katten en honden in de tuin kunnen het alarm dus nooit laten doen afgaan. Horizontaal zijn er 14 detectie lijnen aanwezig, en verticaal bij elke lijn 2. Zodra beide verticale lijnen doorbroken worden, wordt een alarm gemeld.
Optex WXI-RAM 180 detectie bereik instelbaar
De linker en rechterzijde van de detector zijn apart configureerbaar. Het is dus mogelijk om, zoals bijvoorbeeld afgebeeld op de foto, de detectie links tot 12 meter afstand te laten plaatsvinden, en rechts de mogelijkheid te hebben vrij te kunnen bewegen tot 6 meter vanaf de detector.

Bovenstaande video van 4 minuten en 48 seconde laat de precieze mogelijkheden zien van de Optex WX Infinity serie protectors.

Wissel eenvoudig van pagina

MotionProtect Outdoor <<  >> Optex QXI-RDT-X5

Wissel eenvoudig van pagina

AJAX MotionProtect Outdoor

MotionProtect Outdoor

Optex WXI-RAM 180
Bekijk direct alle producten in onze webshop, of lees verder op deze website.