Waarom kiezen voor een alarmsysteem zonder maandelijkse kosten?
arrow_drop_up arrow_drop_down
Waarom kiezen voor een alarmsysteem zonder maandelijkse kosten?
4 March 2020 

Waarom kiezen voor een alarmsysteem zonder maandelijkse kosten?

Waarom zou je betalen voor een service die je ook zeer eenvoudig zelf kunt verzorgen?
Het enige dat voor de maandelijkse abonnement kosten gedaan wordt, is jou contacten dat er een detector iets detecteert. En vervolgens geef je zelf aan of de politie gebeld moet worden of niet. Dat kan anno 2020 een stuk slimmer en voordeliger.

Lees alle voor en nadelen van een meldkamer en besef dat er grote prijsverschillen zijn in de maandelijkse kosten bij de verschillende aanbieders. Bespaar op zaken die je niet echt nodig hebt, en zelf zou kunnen uitvoeren, maar bespaar niet op de kwaliteit van het product. Lees waar onze voorkeur naar uit gaat, en behaal er je voordeel uit.

Een alarmsysteem zonder maandelijkse kosten verstandig?

Om dit te kunnen bepalen moet je weten wat de verschillen zijn tussen alarmsystemen. Er bestaan namelijk verschillende systemen:

 1. Alarmsystemen die altijd met maandelijkse kosten zijn
 2. Systemen waarbij je kunt kiezen of je maandelijkse kosten wilt hebben

Een alarmsysteem moet de detectie van bijvoorbeeld beweging / aanwezigheid van ongewenste personen doormelden op een bepaalde wijze. Dit kan uitsluitend via een centrale meldkamer van een beveiligingsbedrijf zijn, of de melding komt direct op de smartphone van de eigenaar binnen, zodat de eigenaar direct op de hoogte is van ongewenste visite. Een combinatie is vaak ook mogelijk, dat zowel de gebruiker als een centrale meldkamer de melding ontvangen.

Beveiligingsbedrijven zoals Securitas (Verisure) en Prosegur bieden systemen uitsluitend aan in een abonnementsvorm. Hierdoor lijkt het systeem in het begin bij aanschaf goedkoop, maar zal je er al snel achter komen dat het na een 3 jarig contract al snel vele duizenden euro’s heeft gekost. Deze aangeboden alarmsystemen zijn dus van de eerste categorie, er is geen optie tot het volledig zelfstandig bijhouden van het alarmsysteem, je betaald maandelijks een bedrag naast de aankoopkosten van het systeem.

Er is ook een tweede categorie alarmsystemen waarbij je zelf kunt kiezen of je maandelijkse kosten wilt hebben. Er zijn uitsluitend maandelijkse kosten als je de doormelding behalve op je smartphone, ook laat aankomen bij een centrale meldkamer. Men kiest er over het algemeen uitsluitend voor om aangesloten te worden op een meldkamer onder de volgende omstandigheden:

 • Werkgever van systeemeigenaar staat het niet toe om de telefoon op te nemen / te bekijken tijdens werktijd (Hierdoor kun je binnen komende alarmmeldingen niet zelf ontvangen)
 • Mensen wensen om een andere reden niet zelf de politie te bellen bij een inbraakmelding
 • Voornamelijk oudere mensen zijn bang om de politie te bellen of reageren niet snel genoeg op de ontvangen melding
 • Men woont alleen, en heeft geen mogelijkheid om meldingen ook bij andere familieleden op hun smartphone binnen te laten komen.

In bovenstaande situaties kan een extra melding bij een centrale meldkamer voor extra rust zorgen, je bent er dan immers zeker van dat er iemand meekijkt, en reageert indien het noodzakelijk is.

Er zijn echter wel enkele “maar’s…” waar een meldkamer zich aan dient te houden om de politie niet onnodig te belasten:

 • Alleen geverifieerde meldingen mogen worden doorgegeven aan de politie, dit houdt in dat er minimaal 2 melders in alarm moeten treden
 • Indien slechts 1 melder iets detecteert is dit onvoldoende voor alarmopvolging. Met andere woorden: Dan wordt er geen politie gebeld.

Let er bij het kiezen van een meldkamer of alarmbedrijf dus op welke afspraken er worden gemaakt over wanneer de politie bij je komt kijken. Daarnaast is het belangrijk om de prijzen van een meldkamer te vergelijken.

Feit: Abonnementsprijzen van alarmsystemen die altijd in combinatie met een meldkamer worden afgesloten zijn vele malen hoger dan de abonnementskosten die bij een alarmsysteem gelden waarbij vrije keuze is in aansluiting op een meldkamer. Bij laatstgenoemde is ook vrije keuze in welke meldkamer je kiest, dus kies je simpelweg de goedkoopste, en degene die voor jou de beste service biedt.

Samengevat: Er zijn alarmsystemen met een vrije keuze in het wel of niet aansluiten op een centrale meldkamer, en er zijn systemen waarbij je verplicht bent aangesloten te worden op een meldkamer, en hier maandelijks voor te betalen. Indien je voor een systeem met een vrije keuze in aansluiting, ervoor kiest om je aan te laten sluiten, betaal je hier maandelijks een flink lager bedrag voor. Met andere woorden: Kies altijd voor een alarmsysteem waarbij je zelf ook de volledige bediening van het systeem kunt regelen en zelf de meldingen ontvangt op bv je smartphone. Dan heb je de keuze tussen zelf de politie bellen of de meldkamer dit laten doen. Je betaald dan altijd een lager bedrag aan die meldkamer omdat je keuze hebt in welke meldkamer je kiest en dus niet gebonden bent aan de meldkamer waar het bedrijf uit bovenstaande eerste categorie mee samenwerkt.

Welk alarmsysteem met vrije keuze in wel of geen meldkamer raden wij aan

Er zijn ontzettend veel verschillende alarmsystemen op de markt, zowel bedraad als volledig draadloos. Anno 2020 mag je verwachten dat de draadloze technieken dusdanig betrouwbaar zijn dat ze niet meer onderdoen voor een bedraad alarmsysteem. Echter hier moet je goed mee opletten. Alle alarmsystemen die je bij bouwmarkten en grote winkelketens kunt aankopen werken namelijk op Wi-Fi. En als je iets niet wilt hebben, dan is het een alarmsysteem dat op Wi-Fi werkt, vanwege de slechte eigenschappen van dit draadloze signaal. Er is eigenlijk maar één alarmsysteem ter wereld dat een nieuw en zelf ontwikkeld draadloos protocol heeft ontworpen, en dat is AJAX. Ze noemen hun draadloze signaal Jeweller, en dit heeft een draadloos bereik van 2.000 meter in open lucht.

Draadloos verbonden met de Hub

Een draadloos systeem dat ook nog eens betrouwbaar is, is natuurlijk het makkelijkste dat er is.

Dat is nou precies de reden waarom wij slechts één alarmsysteem aanbieden in een markt waarin er wel keuze is uit 100 verschillende merken beveiligingssystemen. Waarom zou je een minderwaardig systeem aanbieden of hier reclame voor maken als het beste systeem zeer betaalbaar is, zeker gelet op de kwaliteit die je hiervoor krijgt. En vergeet niet dat je met AJAX niet verplicht bent om een langdurig, of überhaupt een contract aan te gaan met een meldkamer. Je bespaart dus elke maand tientallen euro’s met dit systeem in vergelijking tot de systemen van bijvoorbeeld een Securitas of Prosegur. Reken maar eens uit wat een alarmsysteem van andere merken kost nu je weet dat AJAX geen maandelijkse kosten heeft. En besluit je jezelf aan te sluiten op een centrale meldkamer via AJAX in plaats van via bovengenoemde bedrijven, dan bespaar je maandelijks minimaal 30 tot 60 euro, omdat aansluiting op een meldkamer via het AJAX systeem vele malen goedkoper is.

Vergelijk de kwaliteit van de verschillende systemen die bedrijven aanbieden. Wij geven graag enkele voorbeelden waarin AJAX uitblinkt:

Reikwijdte draadloze componenten

 • AJAX: Tot 2.000 meter
 • Ander merk: Max 30 meter

Levensduur batterijen in detectors

 • AJAX: Tot 7 jaar
 • Ander merk: Max 2 jaar

Detecteren van indringers

 • AJAX: In de tuin en woning
 • Ander merk: Alleen in de woning

Installatiekosten en gebruikskosten

 • AJAX: Zelf gratis te installeren, gratis meldingen op eigen smartphone, of meldkamer kosten van € 10,- per maand
 • Ander merk: Minimaal 200 euro installatiekosten en maandelijkse meldkamer kosten van minimaal € 40,- per maand

Doordat AJAX buitendetectors bezit met zo een enorm draadloos bereik is het mogelijk om inbrekers zeer vroegtijdig op te sporen in uw tuin / oprit / garage / tuinhuis. Hierdoor voorkom je dus daadwerkelijk inbraken omdat dieven worden afgeschrikt door een sirene alvorens ze bij je binnen in de woning staan zoals bij systemen die geen buitendetectie hebben. Een betrouwbaar draadloos systeem verkrijg je alleen door het hebben van een goed betrouwbaar sterk draadloos signaal. Dat heeft alleen AJAX.

Over AJAX

Deze fabrikant, welke afkomstig is uit de Ukraine, is in enkele jaren uitgegroeid van de 5 bedenkers, de ontwikkelaars, naar de grootste producerende fabrikant in beveiligingsproducten in 2020. Inmiddels werken ruim 900 mensen dagelijks aan het produceren van ruim 220.000 producten per maand, en deze worden nog steeds één voor één persoonlijk gecontroleerd op kwaliteit.

Het AJAX alarmsysteem werkt via de AJAX Cloud. Dit zijn servers van Amazon die verdeeld over meerdere landen in de gehele wereld hun werk doen, met een uptime van boven de 99,97%. Oftewel, deze servers werken altijd. Alle producten van het alarmsysteem zijn verbonden via de AJAX Hub, welke in permanente verbinding staat met de Cloud. Jouw smartphone staat dankzij de AJAX Applicatie ook in directe verbinding met diezelfde Cloud. Zodra er ook maar iets aan de hand is met het systeem zal dit direct worden opgemerkt door de Cloud, en wordt je op je smartphone op de hoogte gebracht. Zelfs als alle communicatie bij jou thuis is uitgevallen, al dan niet door opzet, ontvang je hier direct een melding van op je smartphone, omdat de Hub dan geen actieve verbinding met de Cloud meer heeft. Dit maakt het volledig draadloze alarmsysteem minstens net zo betrouwbaar dan een bedraad alarmsysteem.

Daarnaast, omdat alles is aangesloten op internet, komt elk product ook met software updates. Het alarmsysteem wordt dus niet steeds ouder, maar steeds intelligenter dankzij de software updates die gratis en automatisch worden geïnstalleerd. Dit wordt ook gemerkt door de beveiliging vakjury, AJAX is namelijk meermaals gekozen tot beste alarmsysteem ter wereld.

Marktleider

Waarom wordt AJAX in 2020 marktleider in Europa van beveiligingssystemen? Omdat het met dit systeem wel mogelijk is om indringers al buiten je woning op te sporen, en te detecteren. Dat wil iedereen!

Waarom wil iedereen het AJAX systeem hebben

 • Zelf te monteren zonder boren of kabels trekken
 • Geen onderhoudskosten of andere contracten die geld kosten
 • Eenmalige aanschafkosten dekt alles, geen verdere bijkomende kosten
 • Vroegtijdigere detectie bestaat niet, hiermee voorkom je daadwerkelijk inbraken
 • Het betrouwbaarste systeem dankzij unieke specificaties
 • Geen valse meldingen van honden of katten
 • Het goedkoopste systeem als je alle kosten na 3 jaar bij elkaar optelt
 • Kwaliteit die geen enkel ander merk kan evenaren
 • 4 Jaar garantie bij “Best-alarm-system” en officieel dealer

Heb jij nu een alarmsysteem met maandelijkse kosten, en wil je hier vanaf?

Stap dan nu over op AJAX. Je bespaart er niet alleen maandelijks veel geld mee, maar het systeem is ook van een vele malen hogere kwaliteit, dat merk je aan alles. Wens je een demonstratie? Of een offerte wat het beveiligen van jouw woning of tuin zou kosten? Neem dan contact met ons op.

Eerst meer informatie lezen, start dan met lezen op onze beginpagina.

Elija una categoría | Choose a category | Kies een categorie